Шейх Халид потвърди, че купува Нюкасъл от Ашли


Н. Гавазов

Шейх Халид потвърди, че купува Нюкасъл от Ашли

Братовчедът на шейх  Мансур потвърди, че е постигнал споразумение да купи Нюкасъл.

По-рано днес The Sun съобщи, че шейх Халид бин Зайед Ал Нахаян, който е глава на Bin Zayed Group,  се е договорил  с Майк Ашли да купи клуба от "Сейнт Джеймсис Парк"  за 350 милиона паунда.

"Свраките" не реагираха на тази безусловно силна новина - от клуба нито отрекоха, нито потвърдиха евентуална продажба на Нюкасъл. Но шейх Халид, представляващ кралското семейство на Обединените арабски емирства,  се оказа  по-смел.

"Можем да потвърдим, че Негово величество Шейх Халид бин Зайед Ал Нахаян разговоря с Майк Ашли и хората му за покупката на Нюкасъл.

За нас ще бъде чест да продължим развитието на клуба с такава силна подкрепа, история и традиции. Съгласихме се с условията и сега работим за възможно най-бързото сключване на сделката“, се казва в изявление на Bin Zayed Group.

Според източници, приоритетът на новия собственик ще бъде удължаване на договора, който изтича на 30 юни, с мениджъра Рафаел Бенитес. Също така е логично да се очаква, че с шейх Халид, който миналата година беше готов да плати 2 млрд. паунда за Ливърпул, Нюкасъл ще бъде активен на трансферния пазар.

  Сподели
692