Юнайтед превключи от Кулибали към Диаш


Н. Гавазов

Юнайтед превключи от Кулибали към Диаш

Манчестър Юнайтед насочи своето внимание към защитника на Бенфика Рубен Диаш, след като се отчая от безуспешните опити да привлече Калиду Кулибали от Наполи.

Както е известно, укрепването на центъра за защита е може би най-важният приоритет за "червените дяволи"  през лятото. Доскоро се смяташе, че целта пред Юнайтед сред централните защитници е Кулибали.

Според Daily Mirror, Наполи миналата седмица е отхвърлил  предложението на "дяволите" за Кулибали в размер на 85 милиона паунда, а през миналия петък е отказал на Реал, който бе готов да плати 90 милиона паунда за Калиду.

Също така, Наполи заяви, че няма да разглежда предложения под 150 милиона паунда. Това накара Юнайтед да премине към Диаш.

Рубен се разглежда като много по-достъпна алтернатива на Кулибали. Преди 12 месеца Бенфика отказа да продаде защитника си на  Лион за 30 милиона паунда, но португалският клуб трудно може да устои на оферта от около 60 милиона паунда.

Наставникът на "червените дяволи"  Оле Гунар Солскяер  смята, че 22-годишният португалец ще бъде добра инвестиция за такива пари.  

  Сподели
384