Пулишич няма намерение да става "новия Азар"


Н. Гавазов

Пулишич няма намерение да става

Новото попълнение на Челси Кристиан Пулишич иска да бъде разглеждан като самостоятелен футболист, а не като замяна на Еден Азар.

Предчувствайки заминаването на белгийския футболист, "сините" още през януари успяха да си осигурят покупката на Пулишич за 58 милиона паунда. Кристиан завърши сезона в Дортмунд и се отправя на почивка, за да започне тренировка с отбора  на Маурицио Сари през идващото лято.

Когато 20-годишният американец пристигне в Конбхъм, Еден  може вече да не е тук, но Пулишич няма да стане "новия Азар".

"Еден  е страхотен играч, всички знаем това.  Ще бъда повече от щастлив, ако успея да се доближа до него. Въпреки това, аз ще бъда самостоятелен играч.

Старая се да не се поддавам на натиск отвън. Самият аз се подлагам на достатъчен натиск, за да стана по-добър. Винаги е било така. Лесно е да пренебрегна външния натиск. Фокусирам се само върху това, което мога.

Имаме уверен в себе си колектив  от играчи. Ливърпул и Сити са два велики отбора, които имаха страхотен сезон, но видях, че Челси се състезава с големи отбори и добре го направи през  този сезон. Искаме да притежаваме победен дух и от самото начало да им дадем битка", заяви Пулишич.

  Сподели
384