Крьонке иска да направи Арсенал претендент за ВЛ и ШЛ


Н. Гавазов

Крьонке иска да направи Арсенал претендент за ВЛ и ШЛ

Управляващият директор на Арсенал Винай Венкатешам каза, че собственикът на клуба Стан Крьонке иска да направи така, че  "артилеристите"  да станат реални претенденти  за спечелване  във Висшата лига и Шампионска лига.

През август 2018 г. Крьонке стана единствен собственик на Арсенал, като оттогава лондончани рязко намалиха  дейността си на трансферния пазар, а през идващото  лято, ако се вярва на слуховете, те ще могат да харчат само около 40 милиона паунда. Всичко това обаче не пречи на Крьонке и сина му Джош, които заемат поста директор, да бъдат изключително амбициозни.

"Стан и Джо Крьонке са свързани със спорта, защото имат страст към спорта и искат да побеждават.

Нашата стратегия е да накараме феновете си по света да се гордеят с футболния си клуб и факта, че техният отбор се бори да спечели Висшата лига и Шампионска лига. Когато го кажа, това не идва от мен или от Раул ( спортният директор на клуба.) Това идва от нашите собственици.

Те имат огромни амбиции по отношение на  този футболен клуб и постоянно ни напомнят за това. Те вземат активно участие в живота на клуба", заяви Венкатешам.

  Сподели
779