Ливърпул иска да купи защитник


Н. Гавазов

Ливърпул иска да купи защитник

Ливърпул е заинтересован да закупи защитник през наближаващото  лято, но клубът не претендира за Матейс де Лигт от Аякс.

През последните седмици сред феновете и в британската преса имаше много слухове, че 19-годишният Де Лигт  ще бъде идеален партньор за отбраната на вицекапитана на "червените"  Върджил Ван Дайк, с когото те вече играят за холандския национален отбор.

Според източници от "Анфийлд", Ливърпул наистина е имал претенции към Де Лигт в началото на сезона, но постепенно интересът на "червените" към Матейс е намалял и в крайна сметка е угаснал. И има няколко причини за това.

Първата причина е свързана с бързия прогрес на Джо Гомес, който преди травмата  на крака през декември се представи  отлично и започна  редовно да се проявява в стартовия състав. В клуба и лично Юрген Клоп е убеден, че Джо бързо ще набере форма след оздравяването си и ще прогресира с времето, за да стане неизменна част от титулярния състав на мърсисайдци.

Второ, Аякс  се надява да спечели поне 65  милиона паунда за Де Лигт, а Ливърпул не желае да харчи толкова пари за футболист, който е възможно да няма стабилно място в стартовия състав.

Но Клоп не се е отказал да търси укрепване на защитната линия на отбора. Немецът обаче се надява да подпише с универсален футболист, който  е способен да действа както в центъра на отбраната, така и в края. Именно това ще бъде основната задача пред клуба за лятото. Освен това, на "Анфийлд" имат намерение да не плащат големи пари за такъв играч - в клуба са на мнение, че до 40 милиона паунда са достатъчни да бъде открит нов защитник, подходящ към изискванията на мениджъра.

  Сподели
430