Ливърпул ще се избави от баласт за 100 милиона


Н. Гавазов

Ливърпул ще се избави от баласт за 100 милиона

През идващото лято Ливърпул се надява да получи  100 милиона паунда от продажбата на играчи, които се намират  в периферията на плановете на мениджъра  Юрген Клоп.

В предишните трансферни прозорци "червените" похарчиха огромни суми за укрепване на състава, правейки редица скъпи покупки като Върджил Ван Дайк или Алисон.

По-рано Клоп вече беше дал ясно да се разбере, че този път клубът му не планира да упражнява голяма дейност на трансферния пазар. Притежавайки вече изграден отбор, Ливърпул ще се фокусира върху продажбата на ненужни за Юрген играчи.

Според източници от "Анфийлд", клубът от Мърсисайд  вече е получил редица искания за играчи, които се завръщат от наем в други отбори. Първо, говорим за млади таланти като Марко Груич и Хари Уилсън, всеки от които се оценява на по 20 милиона паунда.

Също така Ливърпул може да получи още 15 милиона паунда от продажбата на Натаниел Клайн, който е желан от Борнемут и Уест Хем.

Вратарят Симон Миноле, който проведе целия сезон като дубльор на Алисон, има пазарна стойност от 12 милиона паунда и също е на разположение за трансфер.

Сред другите играчи, чиято продажба може да донесе на "червените" значителни пари, се назовават имена като  ​​Рафа Камачо, Райън Кент, Тайво Авони, Шейи Оджо и Овиер Еджариа.

  Сподели
389