Пиърс: Ливърпул трябва да спечели ШЛ заради Салах


Н. Гавазов

Пиърс: Ливърпул трябва да спечели ШЛ заради Салах

Известният британски журналист Джеймс Пиърс, който е известен с близостта си до "кухнята" на Ливърпул, предупреди "червените", че те трябва задължително да спечелят Шампионска лига, ако искат да запазят нападателя Мохамед Салах от лапите на Барселона и Реал Мадрид. Според Джеймс, двата гиганта от Примера дивисион са единствените клубове, които са в състояние да изкушат египетският футболист да напусне колектива на Юрген Клоп.

По-рамо Ливърпул загуби Филипе Коутиньо о Луис Суарес, които се отправиха към Барселона. През пролетта пък се появиха слухове, че Реал е готов да привлече Салах, за да подсили отбора на Зинедин Зидан през лятото.

"За Ливърпул ще е много по-лесно да задържи Мохамед Салах, ако успее да спечели Шампионска лига. И не само него. Знаем, че Барселона и Реал ще са на пазара за най-добрите играчи през лятото, като особено силно това важи за Мадрид, които имаха безутешна кампания. Те не искат да я повторят, Зидан дойде с идеята да коригира нещата, но един от начините е да подпишат с няколко добри футболисти. За това те ще са безпощадни в стремежа си да вземат най-доброто. А Салах е най-доброто. Той има фантастични качества и веднага ще стане звезда в Барселона или Реал Мадрид. Неговата скорост и умение бързо да се адаптира го правят уникален играч.

Видяхте колко е трудно да кажеш "не", когато получиш възможност да играеш за някои от тези два клуба. Може би това са единствените два клуба, заради които играч на Ливърпул може да изостави "Анфийлд". Защото знаеш, че отивайки там, на теб са ти гарантирани трофеите. Всеки иска да печели трофеи. Това е истината.

Все пак ситуацията е различна сега.  Ливърпул стигна до финал в Шампионска лига през миналия сезон, а сега се бори за титлата във Висшата лига и събра точки, с които в предишни години щеше да стане шампион. През тази кампания те пак са на финал и са фаворити да го спечелят. Но по-важното, че сега виждаме отбор с потенциал да печели трофеи. В момента Ливърпул също е клуб, с който имаш шанс да се бориш за най-високите отличия. Едно от тези отличия е Шампионска лига. И те ще искат да направят последната крачка към нея", заяви Пиърс.

  Сподели
550