Солскяер обеща шансове на възпитаниците на Юнайтед


Н. Гавазов

Солскяер обеща шансове на възпитаниците на Юнайтед

Мениджърът  на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер  обеща, че през новия сезон активно ще използва възпитаници от клубната академия.

Не успявайки да завършат в  топ 4 на Висшата лига, през следващия сезон "червените дяволи" ще трябва да се задоволят с участие в маловажния турнир Лига Европа. От друга страна обаче това е отлична възможност за норвежкия специалист да използва някои от юношите на клуба в лицето на Тахит Чонг, Джеймс Гарбнър и Мейсън Гринууд, които дебютираха за първия отбор на Юнайтед именно при Оле Гунар.

"Трябва да кажа, че би било хубаво да отидат някъде и да играят през целия сезон, но може би ще им бъде по-добре да тренират с най-добрите играчи в света.

У нас, в тази среда имаме много опит в отглеждането на млади хора и превръщането им в играчи от най-високо ниво, но също така имаме много опит, когато играчите напускат и се връщат мъже.

Ще видим какво ще решим с тези момчета, но мисля, че повечето от тях ще останат тук и ще получат шансове през следващата година", заяви Солскяер.

  Сподели
450