Реал Мадрид договаря трансфера на Погба


Н. Гавазов

Реал Мадрид договаря трансфера на Погба

Реал Мадрид пристъпи към договаряне на  трансфера на полузащитника на Манчестър Юнайтед Пол Погба.

През последните седмици имаше упорити слухове, че Погба, който преди година се опита  да замине за Барселона, сега отново е обзет от мисли за напускане на "Олд Трафорд" - но този път  в Мадрид.

Според източници, близки до Реал и Юнайтед, двата клуба използват посредници, чрез които вече договарят сделка, която може да струва 150 милиона паунда.

Лично старши-треньорът на Реал Мадирд Зинедин Зидан е заинтересован от привличането на Погба, докато ръководството на Кралския клуб предпочита да купи Кристиан Ериксен от Тотнъм.

За да убеди шефовете си да закупят Погба, а не Ериксен, Зидан е готов  на  компромис по отношение на вратарите - французинът е съгласен  да направи Тибо Куртоа основен страж, за сметка на Кейлор Навас.

В същото време и самият  Погба "отчаяно иска" да се присъедини към колектива на Зидан, но при  определени изисквания. 26-годишният настоява да стане най-високо платеният футболист в света с основна заплата от £ 500,000 на седмица.

В момента финансовите претенции на Пол са основната пречка за сделката, която в противен случай не би трябвало да има проблеми и лесно ще стане факт.

  Сподели
523