Юнайтед направи Кулибали своя цел номер едно за лятото


Н. Гавазов

Юнайтед направи Кулибали своя цел номер едно за лятото

Манчестър Юнайтед се върна към идеята за покупката на Калиду Кулибали, което направи защитника на Наполи  трансферна цел номер едно за следващото лято.

"Червените дяволи" пропуснаха 54 гола в 38 мача през завършилия сезон - само девет отбора, включително трите  изпаднали тима, пропуснаха повече.

Ужасен игра в защита на колектива на Оле Гунар Солскяер накара босовете да предприемат решителни действия. Юнайтед иска да извърши знакова покупка, нещо подобно на това, което Ливърпул направи  през януари 2018 г., като плати  75 милиона паунда за Върджил Ван Дайк.

Според Daily Mirror, сега "дяволите" са насочили вниманието си към Кулибали. Клубът от "Олд Трафорд"  се интересуваше от Калиду в миналото, но тогава не беше готов да плати исканите от Неапол пари.

Юнайтед обаче ще трябва да подобри световния трансферен рекорд по стойност на защитник, ако иска да има в редиците си 27-годишния сенегалец. Наполи може да получи за своя футболист до 150 милиона евро - именно това е сумата, записана в контракта на Калиду като опция за откупване на договора му.

  Сподели
731