Уорнък: Юнайтед похарчи 400 милиона и не стана по-добър


Н. Гавазов

Уорнък: Юнайтед похарчи 400 милиона и не стана по-добър

Мениджърът на Кардиф Нийл Уорнък смята, че през последните години Манчестър Юнайтед е загубил няколко стотин милиона паунда.

След като спечели титлата от Висшата лига през последния сезон на Сър Алекс Фъргюсън през 2013 г., "червените дяволи" вече не се борят за първото място, а през тази кампания те ще завршат не повече от пето място и ще останат без Шампионска лига.

В навечерието на пътуването към "Олд Трафорд" във финалния мач от сезона  Уорнок критикува Юнайтед за липсата на разбираема стратегия и прогнозира, че "дяволите" няма да се върнат сред претендентите за титлата през следващите години.

"Мога ли да дам някакви съвети на Оле Гунар Солскяер? Той не е като мен, защото има абсолютно първокласни играчи и може да купи такива играчи. Така че ние съществуваме в малко по-различни условия.

Той ще бъде съден за покупките си  и за това колко пари ще похарчат, защото досега вече загубиха  много пари.

Миналата седмица имаше някакви разговори за Дейвид Мойес ... Нима  са станали много по-добри от дните на Дейвид? И въпреки това оттогава те похарчиха около 400 милиона паунда.

Имате нужда от структура, която ще ви позволи да закупите най-добрите играчи, които ще ви помогнат в работата ви и ще позволят на клуба да продължи напред. Изглежда, че някои от техните покупки  през последните години не бяха много добре обмислени.

Хората казват, че може да се нуждаят от два или три прозореца, за да се върнат на върха. Мисля, че може да се нуждаят от 10 прозореца. Не мога да си представя, че ще настигнат двата водещи клуба през следващите четири до пет години. Но смятам, че то ще се случи един ден", заяви Уорнък.

  Сподели
399