Солскяер няма да купува готови звезди


Н. Гавазов

Солскяер няма да купува готови звезди

Мениджърът  на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер заяви, че при него трансферната политика на клуба няма да се  основава на закупуването на готови звезди.

Миналата седмица се чуха слухове, че "червените дяволи" са готови да похарчат повече от 200 милиона паунда за лятното укрепване на състава. Сред трансферните цели на Солскяер  са назоваваха имената на Ян Облак и Калиду Кулибали.

Оле обаче предпочита да остане верен на традициите на Юнайтед. Норвежецът  ще заложи на привличане  на млади таланти, които могат да прераснат в играчи от най-високо ниво.

"Мисля, че бях достатъчно честен, когато казах, че ще бъде чудо да вземем участие в борбата за титлата през следващия сезон - изоставането  ни е твърде голямо по отношение на точките.

Искаме да намалим този марж през  следващия сезон. Ще е страхотно, ако  все още сме близо до лидерите към  февруари или март.

През това лято ще се фокусираме върху привличането  на играчи, които могат да поведат  тук много години. Ние се нуждаем не само от готови играчи. Никога не сме били клуб, който купува готови играчи.

Роналдо не бе готов играч, когато дойде тук. Уейн Рууни не бе готов играч. Много от футболистите, които дойдоха тук, се развиха и станаха суперзвезди от първата величина.

Това винаги ще бъде нашият модел - сами да развиваме самите играчи. Имам най-добрия персонал и най-добрите условия за това. И най-добрите фенове, защото те обичат футболистите, които ги радват и ги карат да скачат от местата си. Надявам се, че ще успеем да придобием някои от тях", заяви Солскяер.

  Сподели
501