Ван Дайк предсказва ера на господство за Ливърпул


Н. Гавазов

Ван Дайк предсказва ера на господство за Ливърпул

Защитникът на Ливърпул Върджил Ван Дайк очаква отборът  му да се превърне в доминиращата сила на местните и европейските арени през следващите години.

Вкарвайки четири гола срещу Барселона във вторник, "червените" си осигуриха участие във  финала на Шампионска лига за втора поредна година. В допълнение, през този сезон Ливърпул  до последния кръг е в борбата за титлата във  Висшата лига.

На практика, отборът на Юрген Клоп си е поставил  висока летва, но Ван Дайк очаква, че сега Ливърпул  ще се бори за основните награди година след година.

"За това работим. Струва ми се, че Манчестър Сити вече имат  този статут, защото те отдавна доминират над останалите отбори.

Надявам се, че ще продължим да бъдем по-добри и да бъдем много труден съперник  за всеки отбор в света. Малцина успяха да направят това срещу Барселона.

В отбора има добра възраст - повечето момчета са между 20 и 27-28. Ето защо се надявам, че през следващите няколко години ще можем да продължим да правим това, което правим сега. Надявам се, че ще израснем като отбор и ще постигнем огромен успех", заяви Ван Дайк.

  Сподели
463