Солскяер: Юнайтед не бе добър през целия сезон


Н. Гавазов

Солскяер: Юнайтед не бе добър през целия сезон

Мениджърът  на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер призна, че неговият отбор не е достатъчно добър - както в мача срещу Хъдърсфийлд, така и през целия сезон.

След като направи  1: 1 с най-слабия отбор в лигата в неделя, "червените дяволи" загубиха дори математически шансове да завършат в топ 4 на Висшата лига.

Солскяер не е изненадан, че следващият сезон Юнайтед няма да играе в Шампионска лига. Норвежецът е готов да работи дълго и усилено, за да върне "дяволите" обратно на предни позиции.

"Не бяхме достатъчно добри през тези 90 минути, пропуснахме шансовете си да приключим  мача. Имахме много шансове и не позволявахме  на противника до нашата половина на терена. Когато пристигащ на такива места, на стадион с такава атмосфера, ти винаги трябва да знаеш, че не бива да оставяш надежда на съперника си, защото той ще се захване за нея. За съжаление, така и стана.

Понякога се случва нивото на концентрация и усърдие да падне. Странно е, че не искахме да играем по-лесно. Избирахме  трудни варианти.

Ние сме там, където сме, но не без причина. През целия дълъг сезон не бяхме достатъчно добри, за да попаднем  в зоната на Шампионска лига. Такъв изход не ни изненадва, но днес се надявахме да играем по-добре.

Не набрахме достатъчно точки, не спечелихме достатъчно мачове, не вкарахме достатъчно голове. Когато смените мениджъра по средата на сезона, винаги е трудно. Това леко ни настигна.

Това е нашата истинска позиция в момента. Ние не живеем в измислен свят, мислейки, че можем да достигнем първите два отбора - ние сме много далеч от тях, но за Юнайтед е недопустимо да се отдалечи от топ 4.

В момента сме на много по-ниски нива от лидерите, но то говори само за това, какво  сериозно предизвикателство има пред нас. Сигурен съм, че ще отговорим на това", заяви Солскяер.

  Сподели
467