Почетино съветва играчите на Тотнъм да вземат пример от Меси


Н. Гавазов

Почетино съветва играчите на Тотнъм да вземат пример от Меси

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино, вдъхновявайки се  от играта на Лионел Меси, посъветва играчите си да последват примера на суперзвездата на Барселона, за да преминат през Аякс в полуфиналите на Шампионска  лига.

"Меси е един от боговете на футбола, той има невероятно желание да се бори, когато топката е в краката му, но също и без топка. Той е отличен пример. Лео  показва невероятен характер, когато не притежава топката, той работи за отбора.

Ако в реванша играем като него, ние определено ще имаме шансове да стигнем до финала. Не говоря за това, което той прави с топката, а за това, което прави без топката. Говоря за желанието, което показа срещу Ливърпул.  Ако не направим това, няма да имаме шанс. Ако играем, тъй като играхме в първите 20 минути на първия мач, ще ни е трудно да стигнем до финала.

Аякс не бе по-добър от нас, но показа  по-голямо желание от нас. Нуждаем се от същото желание срещу Борнемут - ако не, ще бъде невъзможно да спечелим. В сряда ще бъде същото. Много държа  да видя това желание на Меси в другия полуфинал, задавайки си въпроса: "Защо не можехме да бъдем мотивирани по същия начин в нашия мач?", заяви Почетино.

  Сподели
469