Скоулс: Ливърпул изпусна титлата на "Олд Трафорд"


Н. Гавазов

Скоулс: Ливърпул изпусна титлата на

Легендата на Манчестър Юнайтед  Пол Скоулс е убеден, че бившият му клуб е основната причина, поради която Ливърпул няма да стане шампион на Висшата лига през този сезон.

Два кръга преди края на сезона в Премиършип, "червените" са на една точка зад лидера  Манчестър Сити. Ако "гражданите" не се препънат  срещу Лестър и Брайтън, тогава те за  втора поредна  година ще спечелят  титлата.

Според Скоулс,  решаващият резултат за съдбата на титлата е  нулевото равенство на Ливърпул при посещението на Юнайтед през февруари. Тогава "червените дяволи" загубиха трима играчи с травми  преди почивката, но отборът на Юрген Клоп не успя да смаже  обезкръвения си противник и скоро загуби инициативата в надпреварата за титлата.

"Тези два отбора се представят сензационно  през целия сезон. Но аз няма да симпатизирам на губещата страна. Няма да бъда щастлив, но няма да съчувствам.

Трябва да отдадем почит на това, което са направили. Ако погледнете назад към последните няколко мача, мисля, че основната грешка на Ливърпул е невъзможността да победи Юнайтед на "Олд Трафорд".

Само погледнете от колко футболисти бе лишен Юнайтед тогава. Плюс това те загубиха  трима по време на мача. Джеси Лингард дори се нуждаеше от обратна смяна. Но Ливърпул беше твърде лош през този ден.

Можехте да видите  разликата, когато Сити дойде на "Олд Трафорд". Те доминираха и изглеждаха като истински отбор от най-високо ниво.

Колкото и иронично да звучи това, Ливърпул изпусна  титлата на "Олд Трафорд", заяви Скоулс.

  Сподели
527