Ван Дайк е Играч на сезона по версията на футболистите


Н. Гавазов

Ван Дайк е Играч на сезона по версията на футболистите

Както се очакваше, защитникът на Ливърпул Върджил Ван Дайк бе обявен за Играч на годината от Асоциацията на професионалните футболисти.

Напомняме, че преди няколко дни изданието Daily Mail в ексклузивен  материал съобщи, че Ван Дайк е  събрал  най-много гласове от  гласуването от страна на футболистите, участващи във Висшата лига.

В крайна сметка не се получиха никакви изненади и  тази вечер  по време на тържествена церемония в Лондон Върджил получи наградата, в борбата за която той изпревари съотборника си Садио Мане, а също така Еден Азар от Челси  и Бернардо Силва, Серхио Агуеро и Рахим Стърлинг от Манчестър Сити.

Мнозинството от футболистите  оцениха влиянието, което Ван Дайк оказа върху играта на Ливърпул през този сезон. 27-годишният холандец помогна на "червените" да бъдат претендент за титлата с най-добра защита в дивизията - 20 "сухи" мача и само 20 допуснати гола във Висшата лига.

Така наградата "Играч на годината“ се присъжда на защитник  за първи път от сезон 2004/05, когато бившият капитан на Челси Джон Тери стана неин притежател.

На същата церемония за Млад играч на годината бе определен  Рахим Стерлинг, който вкара 23 гола в 46 мача през този сезон. Трент Александър-Арнолд от Ливърпул, Маркус Рашфорд от Манчестър Юнайтед, Дъклан Райс от Уест Хем и Дейвид Брукс от Борнемут също претендираха за  наградата.

  Сподели
476