Гуардиола: Интригата за титлата е жива благодарение на Ливърпул


Н. Гавазов

Гуардиола: Интригата за титлата е жива благодарение на Ливърпул

Мениджърът на Манчестър Сити  Хосеп Гуардиола е на мнение, че прогресът на Ливърпул е причината, поради която феновете могат да се насладят на вълнуващия край на шампионската надпревара във  Висшата лига през този сезон.

През миналия сезон съмненията за съдбата на титлата изчезнаха около средата на състезанието. Сити провежда текущата си кампания на  същото високо ниво, но въпросът за титлата  все още е отворен, а Гуардиола има обяснение на това.

"За разликата между този сезон и миналия сезон има една причина - Ливърпул. Ние действаме по същия начин, но Ливърпул действа много, много по-добре. Другите  клубове останаха на същото ниво, но Ливърпул добави значително.

Те купиха невероятни играчи и демонстрираха невероятна стабилност - както ние през този сезон и миналия сезон.

Сега всичко зависи от това кой ще издържи на този натиск по-добре и кой ще бъде по-стабилен. Ако все пак загубите, това няма значение. Просто трябва да излезете и да играете тези три мача.

Няма значение как ще завърши  всичко, винаги трябва да сте готови да вкарвате голове. Вече постигнахме 157 гола този сезон и искаме все повече и повече. Това е всичко, което трябва да се направи.

Ако загубим някой  мач? Е, това ще бъде лош късмет, но през следващия сезон ще се върнем и се надявам, че ще бъдем по-силни", заяви Гуардиола.

  Сподели
413