Моуриньо: Не мисля, че скоро ще водя отбор от Англия


Н. Гавазов

Моуриньо: Не мисля, че скоро ще водя отбор от Англия

Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед и Челси  Жозе Моуриньо, заяви, че едва ли ще оглави клуб от Висшата лига в близко бъдеще.

"Върнах се в Лондон, но не мисля, че следващата ми работа ще бъде клуб от Висшата лига. Спечелените по-рано трофеи са гаранция за бъдещия ми успех. Дори онези, които правят всичко възможно да забравят за моите постижения, не могат да направят това, това е невъзможно. Последният трофей, който спечелих, бе Купата на Лига Европа, която взех преди година и половина, но някои смятат, че това се е случило преди 20 години. Преди осем месеца играх във финала на ФА Къп. Сега се подготвям за бъдещето.

Какво мога да дам на новия отбор? Качество, знания и безгранични амбиции. Но е трудно да се поддържа контакт с мен след поражения. С мен е трудно за тези, които не са толкова амбициозни, колкото аз. Как биха ме описали играчите? Някои ще кажат, че съм копеле. Но защо тогава ме наемат? За да побеждаваме. Всъщност аз самият бих казал директно: "Ако искате да побеждавате, ако условието е едно - да побеждавате, тогава можем да започнем преговори", заяви Моуриньо.

  Сподели
427