Емери: Вярвам в Мустафи


Н. Гавазов

Емери: Вярвам в Мустафи

Мениджърът  на Арсенал Унай Емери ясно заяви, че няма да се избави от защитника Шкодран Мустафи.

След грешката на Мустафи в мача срещу Кристал Палас в неделя, в пресата се появиха слухове, че "артилеристите" вече са  отворени за продажба на Шкодран през лятото.

Но Емери отказва да критикува своя подчинен  и вижда в 27-годишния немец футболист, който ще се подобрява.  

"Искам да защитя играчите си. Мустафи е много добър играч, много добър централен защитник. Той има навика да участва в отбранителните действия и в същото време да пада на терена, разчитайки на предчувствието си.

Той може да спечели едно единоборство, две, три, четири, и това ще бъде игнорирано. Но след като загуби един път, в резултат на което допускаме гол, всички му се нахвърлят и той става виновен за всичко. Казвам му: "Ти си млад, можеш да се подобриш и ти трябва упорити да работиш, защото притежаваш голямо майсторство за централен защитник".

Например, срещу Уотфорд  той бе най-добрият, той спечели всички топки във въздуха с главата си и имаше много добри статистики. В неделя срещу Кристиан Бентеке бе по-трудно да спечели топките във въздуха, там имаше  50 на  50.

Той е млад, подобрява се, но в неделя попадна в светлината на прожекторите заради втория гол. Това не бе  грешка от негова страна. Грешката бе направена в тактически план, защото трябва да го подсигуряваме с двама други защитници, когато остане срещу Заха. Защитавам го, защото вярвам в него", заяви Емери.

  Сподели
403