Солскяер не вижда Юнайтед сред претендентите за титла през следващия сезон


Н. Гавазов

Солскяер не вижда Юнайтед сред претендентите за титла през следващия сезон

Мениджърът  на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер  не очаква "червените дяволи" да се състезават  за титлата във  Висшата лига през следващия сезон.

Юнайтед набра зашеметяващ ход след пристигането на Солскяер на мениджърския пост през декември, но в края на сезона резултатите отново спаднаха и сега отборът е едва шести в Премиършип.

По този начин Солскяер успя лично  да се убеди колко голяма е пропастта между неговия отбор и водещите тимове в  битката за титлата в лицето на Манчестър Сити и  Ливърпул  във всяко едно отношение. Ликвидирането на тази разлика ще отнеме време.

"Не мисля, че ще имаме достатъчно стабилност, за да се борим за титлата през следващия сезон. След последните 18 мача, ние не сме твърде далеч от претендентите за титлата, но трябва да преценим целия сезон. За сега правим това само през половин сезон. Затова ще видим. Никога не бива да казвате никога.

Не може да се очаква, че такива неща ще се променят за една нощ и ние го знаем. Всичко ще се случи постепенно - ние, като клуб, трябва да сме достатъчно реалистични и да се движим стъпка по стъпка.

Не можете да вземете 10 играчи и да ги замените с 10 нови. Трябва да се движим бавно, но сигурно. Нужни са ни играчи с правилните умения, правилния характер и правилните стандарти, за да ни върнат към мястото, където искаме да бъдем", заяви Солскяер.

  Сподели
375