Гуардиола: "Олд Тарфорд" вече не предизвиква страх в Сити


Н. Гавазов

Гуардиола:

Мениджърът  на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола каза, че неговият отбор  вече не чувства страх, отправяйки се към съседите си от Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд".

178-тото дерби на Манчестър ще се проведе в сряда на Театъра на мечтите. През последните години "гражданите" успяха да коригират значително статистиката на личните срещи със съседите, допускайки  само едно поражение на терена  на "червените дяволи" от февруари 2011 година.

Например, това ярко контрастира с периода от 1974 до 2008 г., през който Сити никога не бе побеждавал на  “Олд Трафорд". Ето защо, подготвяйки се за срещата на Висшата лига, насрочена за сряда вечер, Гуардиола е абсолютно уверен в способностите на своите възпитаници.

"През последното десетилетие този клуб значително нарасна и благодарение на този факт, ние се отправяме там без никакъв страх.

Може би по-рано в това отношение е било  по-трудно, но през последните 10 години играчите, които Манчестър Сити притежаваше, направиха този мач малко по-равностоен.

През  тези три сезона, които съм тук, ние сме по-добри от тях, но в предстоящия мач ще мислим да спечелим титлата, а не да изпреварим Юнайтед.

Аз не изграждам теории за това, какво  е било в миналото и какво ще правим в бъдеще. Всеки мач е напълно различен от останалите", заяви Гуардиола.

Също така испанският специалист изрази симпатиите си към своя колега Оле Гунар Солскяер, който се намира под огромен натиск след шест загуби в осемте последни мача на "червените дяволи" и особено след фиаското на "Гудисън Парк" в неделя.

"Всеки се нуждае от време. Аз съм много близо до Солскяер и напълно разбирам неговата позиция. Ето как работи нашият свят.

Чувстваме се самотни и затова перфектно разбирам неговото положение. Това се случва с всички треньори по света. Такава  е реалността и не можем да избягаме от нея. Разбирам го отлично и го подкрепям", добави Пеп.

Напомняме, че Сити е втори в класирането на Висшата лига, на две точки след лидера Ливърпул. Юнайтед се намира на шесто място в таблицата, на три пункта от четвъртия Челси.

  Сподели
403