Мустафи попадна в списъка на Арсенал за продажба през лятото


Н. Гавазов

Мустафи попадна в списъка на Арсенал за продажба през лятото

Защитникът Шкодран Мустафи е сред играчите, с които мениджърът  на Арсенал Унай Емери ще бъде готов да се сбогува след края на сезона.

Оглавявайки "артилеристите" през миналото лято, испанският специалист реши да не предприема кардинални мерки даде възможност на всички играчи да се докажат. Някои се възползваха от този шанс, докато други не го направиха.

Емери вече си е изградил мнение за всички футболисти в отбора и ще се раздели с играчите, които не отговарят на очакванията му. Арсенал навлиза на летния трансферен пазар със скромен бюджет от 45 млн. паунда, така че Унай се надява да намери допълнителни средства чрез продажбата на баласта.

Грубата грешка на Мустафи в мача с Кристал Палас в неделя само укрепи мнението на мениджъра, че "артилеристите" повече не могат да разчитат на Шкодран  в дългосрочен план.

Лондончани купиха  Мустафи от Валенсия за 35 милиона паунда през лятото на 2016 година. Но ще е много трудно да бъдат върнати тези инвестиции с оглед на нестабилната игра на немеца. Предполага се, че в Арсенал ще бъдат доволни, ако получат 25 милиона  паунда за Шкодран, но клубът може да се съгласи на раздяла с бранителя и за 20 милиона паунда.

Също така, Emery може да увеличи бюджета за покупка на футболисти чрез продажбата на Месут Йозил, Хенрих Мхитарян, Мохамед Елнени, Калъм Чембърс и Давид Оспина.  

  Сподели
426