Емери: Арсенал пропиля голяма възможност


Н. Гавазов

Емери: Арсенал пропиля голяма възможност

Мениджърът  на Арсенал Унай Емери е на мнение, че домакинското  поражение от  Кристал Палас е било "голяма възможност", която отборът е изпуснал.

Напомняме, че "артилеристите" имаха възможност да излязат на трета позиция в таблицата за класира на Висшата лига, ако бяха победили Кристъл Палас в неделя. Хората на Емери обаче се провалиха и вместо да запишат 11-та поредна домакинска победа, те претърпяха изненадваща загуба с 3:2 от Палас.

Унай е разстроен, че Арсенал не успя да подобри класирането си, но в същото време продължава да вярва, че неговият отбор няма да остане без Шампионска лига през следващия сезон.

"Много съм разочарован, защото това бе голяма възможност, а ние я пропиляхме. Но преди това имахме много други големи възможности и ключови моменти, благодарение на които ние запазваме шансове  да достигнем нашата приоритетна цел - да осигурим участието си в Шампионска лига през следващата година. Именно това е нашата главна цел.

Истина е, че пропуснахме една чудесна възможност и това ме разочарова. Но загубата не променя нашите идеи или планове за следващия мач. Продължавам да вярвам, че ще успеем в намеренията си и съм много позитивен. В края на краищата не зависим от никого и имаме контрол върху ситуацията.

В този ключов момент от сезона все още имаме шансове да завършим в топ 4 и това е благодарение на упорития труд, който полагахме и полагаме.

Като цяло можем да се гордеем с този сезон. Сега обаче трябва да забравим за горчивината от срещата (с Палас) и да се готвим за пътуването до Уулвърхемптън", заяви Емери.

  Сподели
383