Сари: Хората надценяват Шампионска лига


Н. Гавазов

Сари: Хората надценяват Шампионска лига

Мениджърът на Челси Маурицио Сари заяви, че Шампионска лига е надценен турнир. .

В момента "сините" са в отчаяна борба да влязат в топ 4 на  Премиършип, а също и да продължат пътуването си в Лига Европа, надявайки се да не останат без Шампионската лига за втора поредна година.

Според Сари, Челси се представя и на двата фронта с едно и също  отношение, но връщането към елитния  европейски турнир не е самоцел за Маурицио.

"Ние не можем да избираме  пътя. Трябва да се стараем във Висшата лига, но трябва да се стараем и в Лига Европа. Искаме да спечелим Лига Европа, защото това е много важен турнир  сам по себе си, а не само защото победата там  дава пропуск за Шампионска лига.

Трябва да се опитаме да стигнем до топ 4. Това не е лесно, защото ни остават четири мача. Последните четири или пет кръга винаги са трудни за всеки отбор. Можем да видим някакви странни резултати през този период. Но ние възнамеряваме да се сражаваме до края.

Хората прекалено много преувеличават  важността на Шампионска лига. Разбира се, това е най-важното състезание за клубовете, но сега е стадият ма плейофите - един отскок от гредата и ти се класираш напред или изпадаш.

Трябва да играеш много добре, а  също така трябва да имаш късмет. Очевидно това е най-важното състезание за клубовете - но турнир, в който ти трябва късмет.

Висшата лига е много различна в това отношение. За да стигнем до финала на Купата на Лигата, трябваше да играем с Ливърпул, Тотнъм и след това във финала с Манчестър Сити. Много по-лесно е да попаднеш във финал в Шампионска лига.

Въпреки това, на този етап от Лига  Европа не може да се очаква нищо по-лесно. Трябва да се опитаме и на двата фронта", заяви Сари.

  Сподели
556