Почетино може да похарчи 150 милиона през лятото


Н. Гавазов

Почетино може да похарчи 150 милиона през лятото

Наставникът на Тотнъм  Маурисио Почетино се надява да похарчи до 150 милиона паунда, за да укрепи състава през лятото.

Напомняме, че в двата предишни прозореца за покупки на играчи, "шпорите“ не осъществиха  нито една трансферна операция. Това не пречи на Тотнъм да заема трето място във Висшата лига и да се подготви за битка  срещу Аякс за билет за финала в Шампионска лига.

Въпреки това, през идващото лято Почетино се надява да навакса изпуснатото на  трансферния пазар. Аржентинският специалист  иска да закупи  до пет играча за първия пълен сезон на "шпорите" на новия 62-хиляден стадион.

Освен покупки, ще има и продажби. Тотнъм може да чуе предложения за Дани Роуз, Кийрън Трипиер, Виктор Уаняма, Жорж-Кевин Нкуду, Винсент Янсен и Фернандо Йоренте.

Бъдещето на лидерите на отборите Тоби Алдервайд и Кристиан Ериксен също изглежда несигурно. Първият през следващото лято ще бъде достъпен само за 25 милиона паунда, а настоящият договор на втория изтича след 12 месеца.

По този начин Pochettino ще може да похарчи обещаните 60 милиона паунда за трансфери, плюс всички пари, които ще дойдат от продажбата на играчи - общо до 150 милиона лири.

  Сподели
348