Нюкасъл обеща на Бенитес 100 милиона за трансфери


Н. Гавазов

Нюкасъл обеща на Бенитес 100 милиона за трансфери

Нюкасъл направи голяма крачка към запазването на мениджъра Рафаел Бенитес, обещавайки му,  че трансферният бюджет за лятото ще бъде в размер на 100 милиона паунда.

През предходните седмици и месеци Бенитес многократно заплашваше, че ще откаже да удължи срока на договора си в края на сезона, ако собственикът Майк Ашли не изрази подкрепата си за него - не с думи, а с делс.

В крайна сметка Ашли се поддаде на този натиск. Страните все още не са си стиснали ръцете, но клубът вече обеща на испанския специалист 100 милиона паунда за обновяване на отбора.

Тази сума от 100 милиона лири може да бъде изразходвана от Рафаел през следващите две години. Освен това, Бенитес е свободен да се разпорежда  по свое усмотрение с всички пари, които ще получи от продажбата на играчи, които не са в неговите планове. Това означава, че испанецът ще разполага с поне 150 милиона паунда за трансфери.

Напомняме, че за последните две години Нюкасъл похарчи 122 милиона паунда за обновяване на състава, като 53 милиона паунда от тази сума бе от продажба на футболисти.

  Сподели
412