Мърсън: Сити е на един мач от лош сезон


Н. Гавазов

Мърсън: Сити е на един мач от лош сезон

Експертът от  Sky Sports Пол Мърсън вярва, че сега Манчестър Сити  е само на един лош мач, за да се превърне сезонът в провал за "гражданите"

Преди няколко часа Сити  бе насочен към покер, надявайки се да спечели всички трофеи, налични този сезон. Победата с 4: 3 над  Тотнъм  обаче не бе  достатъчно, за да стигне до полуфиналите на Шампионската лига.

Сега цялото внимание на "гражданите" е насочено в съботния мач срещу Тотнъм  в Премиършип. Ако Сити отново се препъне срещу своя насилник в Шампионска лига, това ще доведе до риск инициативата в надпреварата за титлата да  бъде прихваната  от Ливърпул.

"Те са на един мач, за да направят този сезон лош за тях. Наистина мисля така. Това е отбор от най-високо ниво, те трябва да спечелят лигата и имат необходимите играчи. Въпреки това, аз не смятам спечелването на Купата на ФА и Купата на Лигата за голямо постижение за тях.

Сега те са под натиск и той е огромен. Те са на 90 минути от лош сезон. Второто място не е достатъчно за Сити. Те имат твърде много добри играчи.

Винаги съм казвал за тях, че трябва да спечелят. Да бъдеш втори е губене на време за тях. Това е отбор от най-високо ниво, не забравяйте  за това. Тяхната пейка  лесно би попаднала в старта  на всеки един от техните съперници.

Ако спечелят Висшата лига, мисля, че това ще бъде по-важно постижение от Шампионската лига. Ливърпул може да спечели Шампионска лига, след като хвърли повече сили там, отколкото във Висшата лига. Ако Манчестър Сити спечели Висшата лига, тогава сезонът ще бъде успешен за тях", заяви Мърсън.

  Сподели
438