Де Брюйне: Пресата създаде лъжливо впечатление за Стърлинг


Н. Гавазов

Де Брюйне: Пресата създаде лъжливо впечатление за Стърлинг

Полузащитникът на Манчестър Сити Кевин Де Брюйне  призна, че преди лично да се запознае с Рахим Стърлинг е имал измамно впечатление за крилото, смятайки го за арогантен играч.

"Не мислех, че той наистина е лош човек, не. Но таблоидите продължаваха да казват, че той е арогантен.

Ние имаме силни взаимоотношения с Рахим, защото дойдохме в Сити по едно и също време, а в пресата имаше много негативи.

Те ме наричаха "бракуван от Челси". Те казаха за Рахим, че това е временна звезда, която е напуснала Ливърпул заради парите. Говореха, че имаме сложни характери.

Разбира се, когато четеш такива неща на себе си, ти си мислиш: "Това аз ли съм? Нямам сложен характер. Това е смешно. Тези хора дори не ме познават! Но за да бъда честен, когато четете такива неща за други играчи, това може да ви даде погрешно впечатление за тях. Мисля, че тези истории нямат никаква полза.

Когато дойдох в Сити и се срещнах лично с Рахим, поговорихме малко след тренировка и си помислих: "Чакай, това  е страхотен човек ?! Откъде идват тези истории?".

Всъщност нямам много приятели - във футбола или извън него. Отнема ми много време да се отворя пред хората. Но с течение на времето станах по-близък до Рахим, защото нашите синове се родиха по едно и също време, за това те винаги играят заедно.

Наистина опознах Рахим и осъзнах колко е умен и какво искрено момче е. Той просто не можеше да бъде по-различен от това, което таблоидите казваха за него.

Истината е, че Рахим е един от най-приятните и най-скромните хора, с които съм се срещал във футбола", заяви Де Брюйне.

  Сподели
463