Арсенал с огромен труд победи десет от Уотфорд (видео)


Н. Гавазов

Арсенал с огромен труд победи десет от Уотфорд (видео)

Арсенал за първи път през този сезон не допусна гол във вратата си като гост и постигна победа, след като се бори срещу Уотфорд, който почти цял мач игра с десет човека.

След 120 минути на полуфинала във ФА Къп срещу Уулверхемптън в стартовия състав на "стършелите" се завърнаха Бен Фостър, Дарил Янмат, Кристиан Кабасел и Адам Мазин. Героят на мача от  "Уембли" Жерар Деулофеу не попадна в заявката заради травма.

Гостите извършиха  шест смени след победата над Наполи в Лига Европа. Бернд Лено очаквано се върна на вратата, а  от първите минути също така се появиха Константинос Мавропанос, Шкодран Мустафи, Гранит Джака, Алекс Иуоби и Хенрих Мхитарян.

Началото се превърна в истинска катастрофа за домакините, които започнаха много силно и надиграха Арсенал по всички показатели, но...

Нищо не предвещаваше неприятности за Уотфорд и всичко сочеше тежък двубой за гостите, но в 10-ата минута Фостър допусна груба грешка при боравене с топката и позволи на Пиер-Емерик Обамеянг да блокира удара. Топката  рикошира точно в мрежата - 0: 1.

Само след  минута  капитанът на домакините Трой Дини при едно единоборство с ръка леко удари Лукас Торейра по главата, но уругваецът направи всичко възможно да покаже, че едва ли не е получил комоцио, а цялата история завърши с червен картон за лидера на домакините, който ще лежи на съвестта на главния съдия Крейг Поусън и помощниците му.  

Похвалното за "стършелите" бе, че те не спряха да атакуват, въпреки загубата на толкова важен играч. Крейг Каткарт и Етиен Капу отправиха опасни удари, които бяха спасени от Лено. Разбира се, Арсенал имаше свои атаки и удари, но Фостър не изпитваше особени трудности преди почивката. Уотфорд бе по-добър от Арсенал, макар да играеше с десет човека.  

През второто полувреме Унай Емери пусна в игра  Месут Озил и този ход освежи атакуващата игра на гостите. "Артилеристите" започнаха да създават шансове, но не успяха да ги реализират - Мхитарян имаше добра възможност в 57-та минута, но Фостър спаси.

В 62-та минута далечен удар на Мазини срещна гредата!

Уотфорд до самия край не остави опитите да се измъкне  от поражението, понякога рискувайки твърде много и оставяйки на противника възможности за бързи атаки, но голът на Обамеянг остана единствен в мача.

Въпреки недостига на един играч, Уотфорд напълно надигра Арсенал в този двубой и само фаталната грешка на Бен Фостър и липсата на умения във финалната фаза на атаката на "стършелите" позволиха на гостите  да се завърнат у дома с трите  точки.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
541