Клоп постави пред Ливърпул за цел спечелване на 97 точки


Н. Гавазов

Клоп постави пред Ливърпул за цел спечелване на 97 точки

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп си постави за цел да спечели 97 точки до края на сезона във Висшата лига, игнорирайки всички отвличащи фактори.

Победата над Челси с 2: 0 позволи на "червените" да запазят преднината си в Премиършип след кръга, но Манчестър Сити, който е с две точки по-назад, все още има мач в резерв.

На Ливърпул често се припомня срещата  с Лестър в края на януари, когато в случай на победа "червените" можеха да дръпнат със седем точки, но направиха равенство и впоследствие напълно пропуснаха инициативата в надпреварата за титлата.

Клоп призовава играчите си да игнорират такива разговори и да се съсредоточат само върху това, което е подвластно на Ливърпул.

"Ако Сити бе загубил  днес и някой ни кажеше за това пет минути преди мача, това нямаше да помогне. Тогава концентрацията ни ще бъде нарушена.

Можем само да се опитаме да спечелим възможно най-много точки. Колко имаме вече, 85? Още четири мача означават 97. Нека се опитаме да ги вземем.

Ще е прекрасно, ако това е достатъчно. Ако не, не можем да го променим. Не може да се говори, че сме загубили титлата тук или там.

Ще дойдат твърде умни хора и ще кажат: "Да, бихте могли да победите Лестър и да станете шампиони". Всичко това са глупости. Само идиоти говорят така.

Толкова много се гордея с това, което момчетата направиха днес. Обожавам тази атмосфера, беше неповторима. Нека се опитаме да я пресъздадем още седем пъти, след което ще видим какво ще се случи", заяви Клоп.

  Сподели
421