Миноле: Този Ливърпул е различен от онзи през 2014 г.


Н. Гавазов

Миноле: Този Ливърпул е различен от онзи през 2014 г.

Вратарят на Ливърпул Симон Миноле заяви, че сега "червените" са различен отбор от онзи, който загуби от Челси преди пет години.

Онова паметно  поражение с 2:0  от "сините" на "Анфийлд" стана определящият момент за целия сезон на "червените", които се препънаха и изпуснаха  титлата, която се намираше  в ръцете им.

Миноле е уверен, че този път историята няма да се повтори, защото Ливърпул под ръководството на Юрген Клоп се превърна в много по-съвършен тим.

"След като прекарах шест години в клуба, мога да кажа, че сега играем по съвсем различен начин.

Имахме чудесна възможност да станем шампиони, но разчитахме твърде много на головете на Луис Суарес, докато сега разчитаме на отборна игра. Не пропускаме голям брой голове  и създаваме заплаха от различни позиции, а не с помощта на един играч.

В това отношение станахме  по-надеждни, отколкото когато сме зависими от индивидуалните умения и индивидуалните играчи. Ние сме уверени в себе си, особено когато играем у дома, защото тук (на "Анфийлд") не сме губили много дълго (37) и малко допускаме.

Ние сме много по-надеждни оттогава, така че всеки от нас има много по-голяма увереност, че ще свършим нещата до края, отколкото в деня, в който загубихме от Челси", заяви Миноле.

  Сподели
441