Моуриньо обясни какво го е поразило в мача Юнайтед - Барселона


Н. Гавазов

Моуриньо обясни какво го е поразило в мача Юнайтед - Барселона

Бившият мениджър  на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо сподели мнението си за мача между "червените дяволи" и Барселона в четвъртфиналите на Шампионска лига.

"Струва ми се, че и за двата отбора това бе мач на изгубени възможности. Барселона не се показа от най-добрата си страна, можеше напълно да убие интригата, но не го направи. Манчестър Юнайтед може да играе много по-добре. Англичаните имаха нула  удари в очертанията на вратата, испанците имаха две или три.

Най-много ме впечатли, че Барселона не бе ефективна в подаванията. През повечето време играчите не можеха да създават положения, да вкарат повече. Въпреки това те успяха да задържат топката в ръцете си, което обърка противника, който трябваше постоянно да тича след топката.

Но Барселона не бе себе си и ми се струва, че за това е отговорен халфът Скот Мактоминей. Аз наричам такива момчета "луди кучета“ в добрия смисъл на думата. Той не се страхуваше от никого, не уважаваше, смазваше всички и вършеше много работа. Той създаде проблеми за каталунците. Манчестър бе наистина силен в тази част на терена", заяви Моуриньо.

  Сподели
440