Азар изведе Челси на трето място в класирането на ВЛ


Н. Гавазов

Азар изведе Челси на трето място в класирането на ВЛ

Дубъл на Еден Азар  помогна  на Челси да постигне победа с 2:0  над Уест Хем и да заеме  трето място в таблицата за класиране  във Висшата лига.

За този мач мениджърът на "сините"  Маурицио Сари върна в старта Антонио Рюдигер и Гонсало Игуаин, които замениха Андрес Кристенсен и Оливие Жиру. 18-годишният Калъм Хъдсън-Одой запази мястото си в отбора. При "чуковете" настъпиха пет промени. Райън Фредерикс, Фабиан Балбуена, Марк Нобъл, Фелипе Андерсън и Хавиер Ернандес получиха своя шанс.

В началото на този мач Челси показа футбол, характерен за тима в последно време - със значително предимство във владението на топката, но с почти пълна липса на удари  и опасни моменти.

Въпреки това, в 24-та минута индивидуалното умение на Еден  позволи на домакините да открият резултата. Белгийският плеймейкър подхвана  топката в дълбочина на терена, извърши слаломен преход от центъра през половината на съперника до вратарското поле и с точен изведе своите напред.

Попадението  трансформира играта. В действията на "сините" се появи острота, а гостите имаха късмет да не пропуснат отново преди почивката. Игуаин удари греда, Хъдсън - Одой можеше да се отличи, а Азар претендираше за дузпа.

Играта стана по-разчупена след почивката. Гостите се активизираха, повече атакуваха и рискуваха. И двата тима получиха шансове, от които не се възползваха.

Челси приключи с интригата минута преди редовното време. Азар овладя топката в наказателното поле на съперника и стреля покрай вратаря за 2:0.

Челси постигна важна победа и се изкачи на трето място във Висшата лига. Уест Хем остава 11-ти, на 5 точки от топ 8.

  Сподели
483