Емери не прави трагедия от загубата


Н. Гавазов

Емери не прави трагедия от загубата

Мениджърът  на Арсенал Унай Емери смята, че загубата с 1: 0 от  Евертън няма да се отрази неблагоприятно на шансовете на отбора му да финишира в топ 4 на Висшата лига.

В неделя "артилеристите"  претърпяха разочароващо поражение на "Гудисън Парк"  и не успяха да се изкачат на трето място в таблицата. Въпреки това, Емери не прави трагедия от случилото се и вижда други възможности да получи липсващите точки.

"Нуждаем се от стабилност в продължение на  38 мача. Днес загубихме, но ще имаме и други мачове. Всичко зависи от нас и от други отбори, но не можем да падаме духом, защото не взехме  тези три точки. Всичко е в нашите ръце, и трябва да се опитаме да завършим в топ 4.

Като цяло, ние сме добре. Не можеш да мислиш, че загубихме днес и  сега всичко е загубено. Това е лош резултат и не мисля, че показахме добра игра, но изглежда, че  все още сме четвърти. Имахме отлична възможност да си тръгнем оттук, заемайки  третата позиция, но ние не се възползвахме от нея.

Пропуснахме тази възможност, без да покажем най-добрата си игра и не реализирайки  плана си за мач срещу такъв противник, но имаме и други мачове пред нас.

Като цяло сме достатъчно стабилни. Понякога можем да изпитаме известно разочарование, но е важно да останем сплотени  и да не се променяме сами", заяви Емери.

  Сподели
430