Абрамович запазва интерес към Челси


Н. Гавазов

Абрамович запазва интерес към Челси

Президентът на Челси Брус Бък заяви, че собственикът на клуба Роман Абрамович не е загубил интерес към активите си.

Последният път, когато Абрамович посети мач на своя клуб, бе през май - тогава милиардерът  имаше проблеми с британските власти, които поискаха обяснение за произхода на финансите на Роман, за да удължат визата му.

Руският олигарх обаче отказа да дава обяснения как е станал богат, а просто си купи  израелски паспорт, който позволява свободно да бъде посещавана Великобритания. Но оттогава Абрамович никога не стъпи  на "Стамфорд Бридж".

В допълнение, Абрамович изостави проекта за изграждане на нов стадион, а слуховете в пресата постоянно обикалят около това, че Роман търси купувач за своя клуб.

Тази седмица пък се стана ясно, че Абрамович е отказал лична VIP ложа на "Стамфорд Бридж", за която редовно плащаше по 1-3 милиона годишно от 2011 година.

Всичко това накара някои анализатори да предположат, че руснакът се готви да изостави Челси и да продаде клуба.

Брус Бък обаче побърза да успокои ситуацията, като увери феновете, че Роман все още участва в живота на Челси.

"Всички негови действия предполагат, че той поддържа висок интерес към Челси. Контактуваме  с него по няколко пъти на ден и той ни говори за играчи, търговски дейности и други въпроси. Не искам да разказвам подробности. Но само бих казал, че той е много заинтересован от Челси", заяви Бък.

  Сподели
546