Ливърпул вече не е клубът с най-голяма печалба в света


Н. Гавазов

Ливърпул вече не е клубът с най-голяма печалба в света

Ден след официалното откриване на новия си стадион, Тотнъм обяви рекордна печалба от 113 милиона паунда за сезон 2017/18. Напомняме, че предишното постижение по този показател бе установено съвсем неотдавна  от Ливърпул, който обяви печалба в размер на 106 милиона паунда или 125 милиона паунда преди плащане на данъците.

Тотнъм обае измести "червените" с печалба от 113 милиона паунда или 138.9 милиона паунда до плащане на данъците.

Ако се говори за доходи, а не за печалби, те нараснаха в сравнение с миналия сезон от 310 на 380 милиона паунда, в това число благодарение на приходите от представянето на отбора на "Уембли", които са в размер на 42.6 милиона паунда в сравнение с 19 милиона паунда от "Уайт Харт Лейн".

Финансовият отчет показва и това, че "шпорите" по някои показатели са доста далеч зад някои от големите клубове. Например, клубът похарчи за заплати 140 милиона паунда, което е със 100  милиона по-малко от Арсенал и близо два пъти по-малко от Манчестър Юнайтед.

Също така Тотнъм има дълг в размер на 461 милиона паунда, но се предполага, че той се е увеличил с най-малко 100 милиона, заради  изграждането на новия стадион.

Що се отнася до разходите за трансфери, клубът е похарчил 116 милиона паунда за нови играчи, а е получил  84 милиона паунда от продажба на футболисти.

  Сподели
457