Юнайтед се готви за мащабно лятно преустройство


Н. Гавазов

Юнайтед се готви за мащабно лятно преустройство

Манчестър Юнайтед се готви за най-активния си летен трансферен прозорец през последните четири години, а това се отнася не само за покупки, но и за продажби на играчи.

Миналата седмица "червените дяволи" изясниха съдбата на Оле Гунар Солскяер, одобрявайки норвежеца като постоянен мениджър на отбор. Сега клубът може да се съсредоточи върху комплектоването на състава за следващия сезон.

Според източници, близки до ръководството от "Олд Трафорд",  Солскер се надява да привлече в своя тим до пет нови попълнения. Юнайтед определено ще купи десния защитник, централен защитник  и универсалния играч от атаката.

Също така, "дяволите" може да потърсят  двама  нови централни полузащитника, но това зависи от бъдещето на Андер Ерера и Хуан Мата, чиито договори изтичат в края на сезона.

По-рано в публикация  на Sky Sports се твърдеше, че заминаването на Ерера и Мата като  свободни агенти е повече от вероятно. Андер вече постигна  споразумение с ПСЖ, а  Хуан е в преговори  с Барселона.

Юнайтед вижда като потенциални нови играчи  Калиду Кулибали от Наполи, Рафаел Варан от Реал Мадрид, Аарън Ван Бисака от Кристал Палас, Дъклан Райс от Уест Хем, Саул Нигес  от Атлетико, Джейдън Санчо от Борусия Дортмунд и Калъм Хъдсън-Одой от Челси. Крилото на Реал Мадрид Гарет Бейл не е интересно за "червените дяволи".

Определено ще има и раздели. Освен Ерера и Мата, техният сънародник Давид Де Хеа също може да напусне "Олд Трафорд". Юнайтед  все още не е в състояние да убеди испанския вратар да удължи срока на договора с една година и това води до риска да се превърне в продажба на играча.

Почти е гарантирано, че  капитанът  Антонио Валенсия ще  напусне Юнайтед. По-рано през този сезон "червените дяволи" решиха да не подновят договора с еквадорския ветеран.

Списъкът със заминаващи се допълва от защитниците Маркос Рохо и Матео Дармиан, както и нападателят Алексис Санчес, раздялата с който ще позволи на Юнайтед  да облекчи значително ведомостта за заплати в клуба.

  Сподели
580