Почетино: Сега сме в мини-лигата


Н. Гавазов

Почетино: Сега сме в мини-лигата

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино  каза, че след загубата от Ливърпул неговият отбор се е озовал в мини-лига, чиито членове ще водят битка за попадане в Шампионска лига.

Напомняме, че автогол на Тоби Алдервайлд в последната минута на вчерашния мач на "Анфийлд"  осигури победата на Ливърпул с 2: 1.

Така "шпорите" не спечелиха нито един от последните пет мача от Висшата лига, а сега Тотнъм, Юнайтед, Арсенал и Челси са само в рамките на една точка. Два от тези отбори  ще се присъединят към Ливърпул и Манчестър Сити в топ 4, а другите два няма да влязат в Шампионска лига за следващия сезон, освен ако, разбира се, не успеят на европейската арена.

"Сега започваме в мини-лигата. Остава да играем седем мача, а попадането в топ 4 най-много зависи от нас.

Като се има предвид всичко, което се случи този сезон, моите играчи са повече от герои. Трябва да запазим доверието в нашите сили и  да продължим да се борим в Шампионска лига.

Все пак съм доволен от всеки един от тях. Много е важно да се разберат обстоятелствата, в които се оказаха  отборът и клубът, макар да не търсим извинения. Много е приятно да осъзнаем, че доминирахме  срещу отбор, който се стреми да спечели Висшата лига и Шампионска лига", заяви Почетино.

  Сподели
563