Юнайтед състави списък с шест имена за лятото


Н. Гавазов

Юнайтед състави списък с шест имена за лятото

Манчестър Юнайтед ще се съсредоточи върху укрепването на позицията на десния бек и централния халф, като вече състави списък на желаните цели за идващото лято.

"Червените дяволи спечелиха 14 от 19-те си мача при Оле Гунар Солскяер, а във Висшата лига само Ливърпул допусна по-малко голове през този период, така че "Олд Трафорд"  вече не вижда причина да харчи пари за укрепване на центъра на отбраната.

Според босовете на Юнайтед, ще бъде много по-важно да се засилят другите две позиции по време на  предстоящия прозорец за трансфер. На първо място, "червените дяволи" трябва да намерят замяна на капитана Антонио Валенсия, чийто договор няма да бъде подновен.

През по-голямата част от сезона ролята на десен защитник се изпълняваше от Ашки Йънг, но и той, както Валенсия, не е млад. В същото време Солскяер не може изцяло да се довери на Диого Далот.

Според информация на Daily Star, с прицел към място в стартовия състав, Солскяер  разглежда Аарън Ван-Бисака от Кристъл Палас и Жоау Канселу от Ювентус. Тези футболисти  се оценяват съответно на 40 и 65 милиона паунда.

Оле също така се нуждае от основен играч в средата на терена - особено ако Андер Ерера напусне "ОлдТрафорд"  като свободен агент. Съобщава се, че в момента в готовия  списък на "дяволите" има четирима полузащитника.

Юнайтед вижда като свои потенциални нови попълнения Саул Нигес от Атлетико, Иван Ракитич от Барселона, Марко Верати от ПСЖ и Тони Кроос от Реал. Всички тези полузащитници се оценяват на около 50 милиона паунда или малко повече.

  Сподели
485