Ливърпул не може да намери инвеститор


Н. Гавазов

Ливърпул не може да намери инвеститор


Въпросът със сегашните и бъдещите собственици на Ливърпул премина на нов етап днес, след като снощи инвестиционната група Blackstone направиха официално изявление, от което стана ясно, че изключват всякаква възможност за поддръжка на сегашния съсобственик на клуба американския предприемач Том Хикс.

Тази информация идва ден след като в неделя се появи информация в News of The World, че съсобственика на Ливърпул се е споразумял с инвестиционната група да бъде подпомогнат с 230 милиона паунда , за да откупи дяла на партньора си Джордж Жилет, до 6 октомври да се издължи на своя най-голям кредитор - RSB и да се инвестира в клуба под формата на основен капитал.

Вчера обаче Blacкstone се отказа от сделката и по такъв начин ситуацията за американскците собственици на Ливърпул остава непроменена - до края на 6 октомври те трябва да изплатят задълженията си на RSB. В противен случай банката разполага с инструменти, които ще накарат Джилет и Хикс завинаги да напуснат "Анфийлд Роуд". Големият въпрос обаче е след това, а именно - дали от RSB няма да обявят клуба в ликвидация и да пристъпят към разпродажбата на играчите с цел възстановяване на отпуснатия кредит.

 

  Сподели
91