Ловрен е готов да помогне на Ливърпул в края на сезона


Н. Гавазов

Ловрен е готов да помогне на Ливърпул в края на сезона

Защитникът на Ливърпул Деян Ловрен най-накрая се възстанови от травма  на задната част на бедрото и отбеляза първата си поява на футболното игрище за  последните два месеца и половина.

Напомняме, че отборът на Юрген Клоп бе принуден да се справи без Ловрен в изгубения мач от Купата на ФА срещу Улвърхемптън на 7 януари. Тогава Деян бе заменен само пет минути след началото на срещата.

Загубата на Ловрена съвпадна с усложненията при  Джо Гомес - младият англичанин бе принуден да претърпи операция на счупен крак. В резултат на това Клоп нямаше никаква  алтернатива в центъра на защитата на Върджил ван Дайк и Жоел Матип и от време на време сменяше някой от тях с полузащитника Фабиньо.

Въпреки това, след международната пауза, Юрген отново ще може да прибегне до ротации. Факт е, че в неделя 29-годишният Ловрен игра за хърватския национален отбор срещу унгарците в квалификациите  за Евро 2020.

И макар Хърватия да бе победена с резултат 2: 1, лично Ловрен трябва да бъде в добро настроение - той прекара всичките 90 минути на терена без никакви проблеми.

ще добавим, че след преместването си от Саутхемптън през 2014 г., Ловрен все още не е успял да играе 10 поредни мача  за Ливърпул. През този сезон Деян участва само в 13 сражения за червените.

  Сподели
387