Арсенал се надява да извърши три трансфера през лятото


Н. Гавазов

Арсенал се надява да извърши три трансфера през лятото

Мениджърът  на Арсенал Унай Емери иска да направи три покупки прз летния трансферен прозорец.

Напомняме, че през януари Емери категорично заяви, че няма пари за покупки. "Артилеристите" бяха принудени да се ограничат с наемането на халфа  на Барселона  Денис Суарес.

Договорът за наем на Суарес предполага възможността за обратно изкупуване, но  Арсенал не възнамерява да използва тази опция. Денис по никакъв начин не се прояви през първите два месеца в клуба и едва ли ще го направи до края на съглашението за наема си.

Според Daily Mirror, през следващото лято в ръцете на Емери ще бъде концентриран бюджет от 45 млн. Ппаунда, в замяна на което "артилеристите" се надяват да получат трима играчи.

Първо, Арсенал трябва да замени халфа Аарън Рамзи, който заминава като свободен агент за Ювентус. Второ, Емери ще се опита да намери друго крило, вместо Суарес. Унай също така се нуждае от нов ляв защитник.

В същото време източник от "Емирейтс" твърди, че бюджетът за трансфери  на Емери може да се увеличи, ако "артилеристите" попаднат в Шампионска лига за следващия сезон, а тази възможност ще стане още по-голяма, ако бъде намерен купувач за Месут Озил.

Напомняме, че по-рано стана ясно, че Арсенал има интерес към халфа на Каляри Николо Барела и защитника на Гремио Валтер Канеман.

  Сподели
393