Кардиф няма да плаща за Сала


Н. Гавазов

Кардиф няма да плаща за Сала

Кардиф ще уведоми  ФИФА, че счита за невалиден договора, подписан от нападателя Емилиано Салой и следователно "лястовиците"  няма да платят 15 милиона паунда, искани от Нант за играча.

В края на миналия месец стана известно, че Нант е подал официална жалба до ФИФА срещу Кардиф, като е поискал да се изплати първият транш за Сала, който загина в резултат на самолетна катастрофа  над Ламанша на 21 януари.

По това време аутсайдерът на Висшата лига увери, че със сигурност ще изпълни задълженията си, ако ги сметне за законни. Кардиф на няколко пъти посочи, че има твърде много странни моменти в трагичната смърт на Емилиано.

След няколко седмици проучване на всички обстоятелства около  инцидента и консултации  с няколко адвоката, Кардиф заключи, че не дължи нищо на Нант. Според източници, уелският клуб ще информира ФИФА за това със специално подробно писмо не по-късно от сряда.

Позицията на Кардиф е мотивирана от факта, че Висшата лига отхвърля регистрацията на Сала, защото бонусът за прехвърлянето е регистриран в договора Емилиано - еднократен бонус, а не разпределен за целия срок на споразумението, както се изисква от правилата.

Работата е, че Сала е починал по-рано, преди да успее да подпише ревизирания договор за участие  във Висшата лига. Като се има предвид това, Кардиф смята, че няма задължение да плаща на Нант 15 милиона лири.

"Споразумението за прехвърляне между Кардиф и Нант съдържа редица условия. Ако поне едно от тях не е изпълнена, договорът се счита за невалиден и не се заплаща", зави източник, близък до Кардиф.

  Сподели
380