Арсенал ще спори с Челси за Барела


Н. Гавазов

Арсенал ще спори с Челси за Барела

Арсенал се присъедини към борбата с Челси за халфа на  Каляри и италианския национален отбор Николо Барела.

Освобождавайки Сеск Фабрегас в Монако през януари, мениджърът на "сините"  Маурицио Сари настоя да му бъде закупен друг играч в центъра на полето.

По онова  време Сари видя Барела като своя цел, но Челси не успя да договори условията на трансфера, а според слуховете, самият Николо няма желание да стане дубльор на Жоржиньо.

Оставяйки тези спекулации назад, 22-годишният Барела продължи да прогресира с бързи темпове, а миналата събота той отбеляза дебютния си гол за италианския национален отбор, огорчавайки  финландците.

La Gazzetta dello Sport очаква, че в края на сезона Челси ще се завърне за Барела, но сега става ясно, че Арсенал също се интересува от услугите на талантливия полузащитник, който се нуждае от адекватна замяна на заминаващия за Ювентус Аарън Рамзи. Скаутите на "артилеристите"  вече следят Николо.

"Барела изобщо не е бил близо до напускане през януари. Не мога да отрека, че имаше особен интерес от страна на Наполи. Освен това Маурицио Сари искаше да го види в Челси. Що се отнася до Интер, това бе само разговор, нищо повече Дали той ще струва 45-50 милиона евро? Може би дори повече, защото през 2020 година неговият любим Каляри ще навърши 100 години", заяви президентът на Каляри Томазо Гулини пред италиански медии в събота.

  Сподели
416