Ориги е щастлив да играе на фланга


Н. Гавазов

Ориги е щастлив да играе на фланга

Нападателят на Ливърпул Дивок Ориги  обясни по-честата поява на терена с това, че вече има друга роля в отбора на Юрген Клоп.

Ориги за първи път се появи на терена през  този сезон едва през ноември, но след смяната на календарната година нещата започнаха да се изкачват нагоре - той взе участие в девет от 13-те мача на Ливърпул.

23-годишен нападател, прехвърлен на фланга от мениджъра Юрген Клоп, дори успя да спечели връщане към белгийския национален отбор. Ориги изобщо не е разстроен, че е престанал да действа на върха на атаката.

"Харесвам  новата си роля. Дори и в младшите отбори, имах възможност да играя на върха и на фланга, така че се чувствам комфортно на двете позиции. Може би през последните няколко години хората са ме виждали на върха, но аз обичам играта на фланга.

Това е отборна игра и се опитвам да се докажа при всяка възможност. Винаги съм говорил за това.

Фокусирам се върху това, което е в моите ръце, за да помогна на моя тим, независимо от моята роля. Просто не трябва да падам духом. Знам, че се борим за големи цели, така че съм щастлив да играя някаква роля.

Разбира се, аз съм амбициозен и искам да играя колкото е възможно повече, но най-важното е нашият отбор и целите на отбора", заяви Ориги.

  Сподели
490