Лихтщайнер обсъжда контракта си с Арсенал


Н. Гавазов

Лихтщайнер обсъжда контракта си с Арсенал

Защитникът на Арсенал Щефан Лихтщайнер заяви, че вече обсъжда удължаването на договора си за следващия сезон, но иска гаранции по отношение на времето за игра.

След като се присъедини към отбора на Унай Емери миналото лято от Ювентус като свободен агент, Лихтщайнер записа  само 12 мача в Премиършип.

Играта на 35-годишния швейцарец предизвиква огромни критики, но Щефан няма да избяга от трудностите и ще си тръгне само ако няма място в плановете на Емери.

"Вече преговаряме с Арсенал за удължаване на договора. Времето ще покаже дали ще се намери решение, което да подхожда на двете страни. Арсенал е страхотен клуб и аз съм много щастлив там, но искам да играя редовно в навечерието на Евро 2020.

Този сезон се развива  нормално, но ако мениджърът  ми каже, че не разчита на мен за следващия сезон, тогава ще си помисля за бъдещето си.

Ще ми бъде много трудно, ако ситуацията в клуба доведе до приключване на  кариерата ми в швейцарския национален отбор, защото искам да спечеля Лигата на нациите през юни и Европейското първенство през следващата година.

Арсенал е топ клуб и е трудно да се играе редовно тук. Аз дойдох в нова страна, срещнах нови хора, нова лига и нова тактика. Всичко това отнема време", заяви Лихтщайнер.

  Сподели
341