Започна работа трибуналът по спора между Челси и Конте


Н. Гавазов

Започна работа трибуналът по спора между Челси и Конте

В четвъртък се състоя първото заседание на трибунала по спора между Челси и Антонио Конте, който не успя да договори условията за тяхната  раздяла  в досъдебен  ред.

Напомняме, че Челси уволни Конте през  миналото лято, въпреки че за два сезона италианският  специалист донесе на клуба титла във Висшата лига и ФА Къп.

Както съобщава "Таймс", в договора на Антонио е уточнено  условието той да получи гарантирано обезщетение от 9 милиона лири за оставащата година от договора си.

Въпреки това, "сините“ смятат, че Конте не е спазил условията на договора си и не се е държал по подходящ начин в месеците преди уволнението и следователно не заслужава пълната сума.

Един от основните аргументи на "Челси" е подходът  на Конте по отношение на нападателя Диего Коста. След края на шампионския сезон 2016/17, Антонио, без да се консултира с ръководството, посочи на играча вратата.

Текстовото съобщение на мениджъра до испанеца се превърна в голям скандал - и също така,  според шефовете на Челси,  причини загуби на клуба, тъй като е попречило Коста да бъде продаден на реална пазарна стойност,.

В четвъртък се състоя първото заседание на трибунала, съставен  от трима члена. Съдебният орган започна да изслушва аргументите на двете страни, след което ще се опита да разреши конфликта, в противен случай делото ще бъде прехвърлено на трибунала за трудови спорове, а по-нататък по веригата, ако е необходимо, на Върховния  съд.

  Сподели
382