Хендерсън: Изпуснатите трофеи допълнително ме мотивират


Н. Гавазов

Хендерсън: Изпуснатите трофеи допълнително ме мотивират

Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън заяви, че опитът от загубените трофеи в миналото му дава допълнителна мотивация за края на сезона.

Хендерсън, който ще празнува 29 години през юни, все още не е спечелил нищо в кариерата си, въпреки че е бил много близо до трофеи от Висшата лига, Шампионската лига, Лига Европа, ФА Къп, Купата на Лигата - и дори Световното първенство.

В това разочарование от загубени трофеи и изгубени финали Джордан се опитва да намери правилното приемане.

"Тези моменти остават с теб завинаги. Те ти дават още по-голяма мотивация да продължиш да работиш и да продължиш да искаш да бъдеш в тази позиция, надявайки се да поправиш всичко и да направиш последната стъпка.

Определено ме мотивира още повече. Може би успях да играя малко във финалите, но не спечелих големи трофеи и това е следващата стъпка за мен.

Винаги искаш да продължиш - да продължиш и веднъж да спечелиш. Когато не успееш да направиш това, ти си толкова разстроен. Но това те кара да искаш малко повече, за да се върнеш тук и да поправиш всичко.

Разбира се, ние чувстваме, че след 29 години чакане феновете на Ливърпул искат титла. Ние, играчите, искаме едно и също нещо - заради самите нас, заради феновете, за целия клуб.

Когато играеш за Ливърпул, винаги има натиск. Винаги се очаква да постигаш резултати, а това те подтиква. Ние сме в чудесна позиция да направим последния удар. Важно е да не спираме", заяви  Хендерсън.

  Сподели
370