Сър Алекс: Ливърпул ни предложи едно нищо


Н. Гавазов

Сър Алекс: Ливърпул  ни предложи едно нищо

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън нападна решенията на реферите в мача срещу Ливърпул и заяви, че ако резултата е останал 2:2, това е щяло да бъде една клоунада. Той каза също така, че футболистите му е трябвало да вкарат десет гола на един отбор, който не е показал нищо в срещата. Както е известно, в Дербито на Острова Юнайтед поведе чрез Бербатов с 2:0, след което „мърсисайдци" изравниха с голове на Джерард от дузпа и пряк свободен удар. Шест минути преди края обаче Бербо отново бе точен за крайното 3:2.

„Ливърпул зависеше изцяло от решенията на страничните съдии. От играта на терена се виждаше, че трябваше да им вкараме десет гола, но за малко да завършим 2:2 след реферски решения. Ако бе станало щеше да бъде една пародия, но все пак победихме, от което съм доволен. Показахме борбен дух благодарение на който се борихме до края. Головете на Джерард? Очевидно е, че Торес се опита да извади червен картон на Джон и няма никакви съмнения в това. Гледайте внимателно - нямаше никакво нарушение в тази ситуация", заяви Сър Алекс в интервю за Sky Sports.

„Те  ни предложиха едно нищо и са в зависимост от един единствен нападател. Нямат си ван дер Сар, който да пази стабилно на вратата, в средата при нас Скоулс контролираше нещата, а напред Нани и Бербатов създаваха опасните положения - всичко това те го нямат. Сега ситуацията при тях става много сложна, бих казал, че този резултат е катастрофа за тях", продължава шотландския специалист.

„Вторият гол изненада и мен. Казвал съм винаги, че Дими е фантастичен играч. Никога не съм се съмнявал в него. Много критики претърпя, но мисля, че през този сезон той ще ги опровергае", завършва Сър Алекс.

 

  Сподели
101